تربیت تراز جهانی 17
به خواندن کتاب و مطالعه علاقمند می شوند.
تربیت تراز جهانی 17
:مراحل شناخت گروه سنی 7 تا 14 سال
:مرحله دوم: شناخت ویژگیهای عقلی، ذهنی
:استاد تراشیون
-به خواندن کتاب و مطالعه علاقمند می شوند.
- بنابر این باید زمینه های مطالعه را برای آن ها فراهم کنیم.
- خوشبینانه ترین آمار مطالعه برای کودکان در کشور 8 دقیقه است ولی بنده معتقدم که از 8 دقیقه نیز کم تر است.
- کشور مالزی در سال، حدود 35 کتاب مطالعه می شود.
- با اینکه بچه ها دراین دوره به مطالعه علاقمند هستند چرا مطالعه کم است؟
دلایل:
- کتابهای مورد علاقه تهیه نمی شود.
سعی کنیم ذائقه فرزندانمان به کتاب های مناسب سوق داده شود. کتاب هری پاتر که اخیر در کشور نشر شد؛ شما باور می کنید که مردم از شب قبل جلوی انتشاراتی آن جا انداخته بودند که کتاب را بخرند! وظاهرا در روز اول نیز، چاپ اولش تمام شد! کتابی است در مورد سحر و جادو و مطالبی که بعضا مخالف دین. ما نباید بگذاریم ذائقه بچه ها را به طرف این گونه کتاب ها سوق بدهند. دست خودمان است بچه ها بر دین والدین خودشان هستند.
تربیت تراز جهانی 17
- عامل رسانه:
امروز گرایش بچه ها به رسانه های صوتی و تصویری زیاد شده است. رسانه یک غول است و باعث تغییر فرهنگ، سبک زندگی، تغییر رفتار، گفتار، غذا خوردن و… می شود.
رسانه باعث کاهش مطالعه می شود چرا؟
چون رسانه های صوتی تصویری دوست ناآرام و پرهیجان هستند و کتاب دوست آرام؛ بچه ها ترجیح می دهند کنار دوست ناآرام باشند تا دوست آرام! چون ذوق و آهنگ زندگی ها عوض شده و از حالت آرامش بسمت عجله و هیجان تغییر کرده و دلیل آن رسانه است.
وقتی که والدین یا اعضای خانواده اهل مطالعه نباشند، مسلم است که فرزندان نیز اهل مطالعه نخواهند شد.
مقام معظم رهبری در بازدید از نمایشگاه کتاب تعبیری داشتند می فرمودند: «یک زمانی درخانه ها همه باهم مطالعه می کردند» ما این را کم داریم، پدر در حال مطالعه، مادر در آشپزخانه ، خواهر یک کار دیگر، برادر در حال بازی و بدو بدو. انسان وقتی وارد سالن مطالعه می شود می بیند همه درحال مطالعه هستند او نیز مشتاق می شود مطالعه کند. یعنی خود محیط روی انسان اثر می گذارد. یک داستانی برای شما تعریف کنم ظاهرا واقیت است. پدری داشت جلوی فرزند خودش مطالعه می کرد اما کتاب را وارونه گرفته بود، فرزند می گوید: «پدر چرا کتاب را وارونه گرفتی» پدرکتاب را درست می کند و پاسخ می دهد: فرزندم بگذار یک سرّی را برای تو بازگو کنم، من اصلا سواد ندارم ولی در تمام دوران تحصیل تو، بخاطر اینکه تو به مطالعه علاقمند شوی من خودم را به مطالعه وا می داشتم!.
بعضی کشورهای صنعتی سرانه مطالعه آنها یک ساعت و نیم است با اینکه شبکه تلویزیونی آنها بیشتر از شبکه تلویزیونی ایران است!
چون الگوی صحیحی برای مطالعه دارند. در بعضی کشور در کنار دستشویی آنجایی که مردم در صف انتظار هستند، قفسه کتاب گذاشته شده و از تمام فرصت ها برای مطالعه مردم خود استفاده می کنند! ما که یک کشور اسلامی هستیم و اولین آیه قران با « اقرء» یعنی خواندن نازل شده ولی سرانه مطالعه ما کمتر از 8 دقیقه است! این خیلی تاسف برانگیز است.
تلفن همراه نیز درکاهش مطالعه نیز بسیار موثر است. ما باید تلفن همراه را در خانه خاموش کنیم. بعضی توجیه می کنند که ما داریم در تلگرام و واتساب و غیره اطلاعات خود را افزایش می دهیم؛ این ممکن است اطلاعات شما را افزایش دهد اما الگوی صحیحی برای فرزندان شما نخواهد بود.
تربیت تراز جهانی 17
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.